Tuesday, October 6, 2009

Produk Transfer Factor

Punca Penyakit Adalah......

LEMAH DAYA IMMUNE!

Boleh dikatakan hampir semua penyakit yang menyerang kita adalah disebabkan oleh Lemah Daya Tahan Imum. Antaranya ialah kanser,asma,migrain,batuk,gaut,kencing manis,penyakit jantung,darah tinggi,arthritis,sakit lutut,hepatitis,batu karang,buah pinggang,sakit gigi,demam panas.

"Punca penyakit dan lesu adalah LEMAH DAYA IMUM (lemah ketahanan badan). Apa sahaja yang dapat MENINGKATKAN SISTEM IMUM akan secara langsung MENCEGAH dan MERAWAT PENYAKIT serta MENINGKATKAN TENAGA"

Kajian saintifik selama 7 tahun ke atas 198 produk popular telah membuktikan Transfer Factor adalah......

900% LEBIH BERKESAN MENINGKATKAN DAYA IMUM

TOP 10 PRODUCTS(Journal of American Nutraceutical Association)

1. TRANCFER FACTOR ADV PLUS ........................437%

2. TRANSFER FACTOR ADV.................................283%

>>>>>>>>> JUS MANGGIS .............................76% (terbaru)

3. IP-6........................................................ ....49%

4. PLANT POLYSACCHARIDES........................ ....48%

5. ECHINACEA............................................. ....43%

6. SHITAKE MUSHROOM................................ ....42%

7. CORDYCEPS FORMULA.............................. ....28%

8. BOVINE COLOSTRUM/IgG............ ............. ....23%

9. PHYTONUTRIENT FORMULA...................... ......21%

10. ENDOCRINE FORMULA........................ .. .........16%

Dalam Fungsi Meningkatkan Daya Imum Bagi Kesihatan Optimal,

Transfer Factor adalah...

* 30 kali ganda lebih berkesan dari royal jelly

spirulina,propolis,gamat,green tea,wheat grass,ginko

* 20 kali ganda lebih berkesan dari noni dan aloe vera

* 19 kali ganda lebih berkesan dari kolostrum(susu awal)

* 15 kali ganda lebih berkesan dari cordyceps

* 10 kali ganda lebih berkesan dari echinacea dan shitake

* 9 kali ganda lebih berkesan dari lingzhi dan ganoderma.

Senarai Produk TF Malaysia (sila dapatkan harga ahli dgn menghubungi saya)

Bil Item Harga JUAL
1. 4Life TF Advanced (peningkat IQ sistem imum, sesuai utk golongan sihat utk mengawal penyakit) RM 169.00
2. 4Life TF Plus (H1N1, HIV, jantung,kolesterol tinggi,kanser,demam) RM 232.00
3. 4Life TF Chewable (peningkat IQ,imum-perisa limau)- sesuai utk kanak2
RM 173.00
4. 4Life TF Riovida (berserta antioksidan,awet muda) RM 298.00
5. 4Life TF Vitamin & Mineral (vitamin & galian kesihatan) RM 134.00
6. 4Life TF Vitamin & Mineral + TF CV (jantung,darah tinggi,stress) RM 264.00
7 4Life TF Cardio (jantung,darah tinggi,kolesterol tinggi,stress) RM 285.00
8 4Life TF Glucoach (kencing manis,diambil bersama TF Adv) RM 285.00
9 4Life TF Belle Vie (keseimbangan hormon,anti kanser wanita) rm 266.00
10 4Life TF Male Pro (kesihatan kaum lelaki,anti kanser prostat) RM 264.00
11 4Life TF Renewall (gel untuk luka,infeksi,nanah,gatal2,bintik hitam) RM 90.00
12 4Life TF Enummi (losyen untuk gatal2,kulit kasar/kering,terbakar) RM 85.00
13 4Life TF Toothpaste (gusi berdarah,gigi selalu rosak,infeksi gusi) RM 43.00
14 Tea4Life (anti toksin, hakis lemak,pembersih usus,anti sembelit) RM 72.00

Ingatlah!

* 1 biji(200mg) berpotensi mengenali lebih

100,000 jenis virus,hama,kulat dan juga sel kanser.

* Selamat untuk semua lapisan umur.

Dari bayi hingga warga tua dan ibu mengandung.

* 100% asli,disahkan halal,tiada kadar toksin,

tiada kesan sampingan.

KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT

ATAU INGIN MENDAPATKAN PRODUK INI BOLEH :

SMS NAMA PENUH,ALAMAT PENUH,JENIS PRODUK YANG HENDAK DIBELI,KUANTITI KE

TEL: 012-2876814

@

email: nazmanazly@gmail.com

Bayar harga produk.Kos Penghantaran PERCUMA di KL

Pembayaran boleh dibuat melalui akaun

Maybank 151052083021

Setelah pembayaran dibuat sila SMS atau emailkan:

1. Nama Anda

2.Tarikh dan Masa duit dimasukkan

3. Jumlah duit dimasukkan

4.Alamat Lengkap Untuk Proses Penghantaran
http://www.transferfactormalaysia.blogspot.com/

Wednesday, July 18, 2007

Pernahkah anda makan kulit manggis???
Pernahkah anda mendengar khasiat dari buah manggis???
Buat pengetahuan anda buah manggis amat berkhasiat terutama di bahagian kulit dalam manggis dan biji buah manggis. Secara tradisi kulit manggis dilumat dan digunakan untuk merawat penyakit seperti Malaria, TB, penyakit kulit, cirit-birit dan dysentry. Di Thailand buah manggis dijemur dan dikeringkan untuk membuat bahan kosmetik seperti syampu, sabun untuk menghaluskan kulit dan mencegah penyakit kulit.


Untuk pengetahuan anda sekalian, buah manggis amat berkhasiat! Bahan aktif XANTHON dalam buah manggis mempunyai khasiat yang amat menakjubkan. Terutama dibahagian dalam kulit dan biji manggis. Ramai saintis telah mengkaji khasiat buah manggis sejak tahun 1970an. Dan manggis telah dihasilkan dalam bentuk jus supaya enak diminum selain dari mendapatkan hasil yang menakjubkan. Pelbagai masaalah penyakit dapat diatasi dengan minum jus manggis yang asli. Tiada pengawet, perisa asli dan tidak ditambah gula. Khasiat xanthon iaitu bahan aktif dalam buah manggis dapat membantu pelbagai jenis masaalah seperti alergi, resdung, lelah, pelbagai penyakit kulit seperti eczema, gatal-gatal, psoriasis, seborrhea, jangkitan kulat, luka-luka yang biasa pada mulut, melecur, selepas pembedahan, penyakit darah tinggi, kencing manis, lebihan kolesterol , keletihan, kekurangan darah, ulser, gastrik, saluran usus yang bengkak dan insyaallah pelbagai lagi masaalah. Semua keterangan mengenai khasiat manggis dan kegunaanya boleh di ketahui dari halaman berikut:

www.xango.com
Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut lagi mengenai khasiat manggis, boleh hubungi saya di email berikut: berikut: nazmanazly@gmail.com atau hubungi 012-2876814

Insyaallah saya boleh memberi konsultansi mengenai pelbagai jenis penyakit yang anda sedang alami dan bagaimana manggis boleh membantu hasil dari kajian saintifik dan juga pengalaman sejak tahun 2003 saya mengenali produk manggis. Terdapat 44 jenis masaalah kesihatan bagi 1 penyelesaian iaitu manggis! Cubalah produk manggis - Xango atau Xangosteen

Jus manggis-Xango atau Xangosteen hanya boleh diperolehi melalui distributor multilevel XANGO. Produk berasal dari USA tetapi dikilangkan di German oeh Wild Flavour Company-sebuah syarikat gergasi dunia yang menghasilkan banyak produk flavouring. Syarikat ini mempunyai ahli saintis dan penyelidik yang ramai. Oleh sebab itu hasil jus manggis yang dihasilkan amat bermutu dan tiada tandingan.

Untuk menjadi distributor atau ahli, anda boleh berdaftar dibawah Xango ID 9648528 - www.xango.com

Cuba lah alami sendiri khasiat jus manggis-Xangosteen dan anda tidak akan menyesal.
Manggis dikenali sebagai `Queen of Fruit' ! - Anugerah Allah Taala kepada umat manusia.

Xango FAQ

This are some of the questions asked by people to us as Distributors. I will share it here with the possible answers, so that others can make use of it.

What is XanGo Juice?

Using the whole fruit of the Garcinia mangostana in a patented formulation, XanGo™ Juice dietary supplement is the original mangosteen dietary supplement.

Does Xango Mangosteen Juice contain any banned substances?

No. Rigorous testing from independent Laboratory has found Xango Mangosteen Juice to be Free of Athletic Banned Substances. It is a product with “zero tolerance” for masking agents, stimulants and other compounds banned by WADA.

What are xanthones?

While most people know about the antioxidant benefits of vitamins C and E, far fewer are aware of the incredibly potent antioxidant power of xanthones. Xanthones are natural chemical substances that have won high praise from numerous scientists and researchers. Xanthones have been studied for their medicinal potential, since they demonstrate a number of pharmaceutical properties.

Why the name “XanGo”?

XanGo derives its name from two words: XAN from xanthones and GO from mangosteen.
Why hasn’t a mangosteen dietary supplement been brought to market before XanGo Juice?
Many researchers around the world have wondered this same thing. The mangosteen and its xanthone-rich pericarp, or rind, have been used in traditional medicine for thousands of years, and xanthones have been the subject of extensive positive scientific research. But until Joe Morton and the other founders of XanGo took the steps necessary to bring this fruit and its benefits to the world, no one else saw the vision. XanGo is the original, a true category creator..

Is XanGo Juice approved by the FDA?

As a dietary supplement, XanGo is considered a food, and does not therefore require FDA approval. The FDA does not offer opinions on or approval of dietary supplements. Independent laboratory testing confirms the safety and purity of all components of XanGo Juice.

Where does the mangosteen fruit come from?

Although this exotic fruit can be grown in any location offering a tropical climate, it is native to Southeast Asia.Is the harvesting of the mangosteen fruit environmentally friendly?
Protecting the environment is important to XanGo. If only for this reason, XanGo would always use care in harvesting. But there is a practical reason, as well. It takes many years for the mangosteen tree to mature and produce fruit. Because of this, it is critical that the care of the tree and all harvesting techniques meet the highest of standards.

What are the ingredients in XanGo Juice?

While the mangosteen pericarp is rich in xanthones, it tastes very bitter. This bitter flavor can fight with the naturally delicious pulp inside the fruit. Because of this, additional natural fruit juices are blended, according to a patented formula, to create Xango’s unique taste.

Is the amount of xanthones per bottle standardized?

Yes. Because of an exacting process, each bottle of XanGo contains the same amount of xanthones.

Why does it seem that some bottles have more pericarp than others?

The pericarp, or rind, of the mangosteen is rich in natural xanthones. Even when pureed, the pericarp elements remain a solid suspended in liquid. Every bottle contains the same XanGo formula, but because settling occurs, some bottles will seem to contain more solids. Simply shake vigorously before serving.

What is the recommended intake of XanGo Juice?

1-3 oz. daily. However, many people choose to vary from this amount, tailoring consumption to their personal preferences.

Should I continue taking vitamins and minerals if I drink XanGo Juice regularly?

Absolutely. XanGo contains natural xanthones from the whole fruit of the mangosteen that are not present in vitamins and minerals, and, likewise, vitamins and minerals have benefits that may not be present in XanGo in the amounts wanted.

Is it safe to take XanGo Juice with medications?

We know of no harmful interactions between the XanGo product and any medication. But it is important to be safe, so it’s always best to consult your physician if you have any questions

Is XanGo Juice safe for senior citizens, children and lactating and pregnant women?

Yes. XanGo is made from the whole-fruit puree of the mangosteen fruit. It is similar to eating any common fruit. The only real difference between mangosteen and other fruits is the high concentration of beneficial xanthones found in the Garcinia mangostana. The amount of XanGo consumed may be varied for the body size of a person, and you should always check with a trusted physician before beginning any new dietary program.

How safe is the production of XanGo Juice?

We have a strategic production partnership with WILD Flavors Inc., the ISO 9001-certified food-and-beverage-industry giant. Before you consume XanGo it goes through more than 220 quality tests to ensure it meets the highest standards of cleanliness and quality in the world.

Is XanGo Juice pasteurized or heat processed?

Yes. Government regulations require either pasteurization for the safety of consumers or a warning label of possible microbial contamination in products that are not pasteurized. Extensive research reveals that these processes do not affect the xanthone content or efficacy in XanGo.

Are there any preservatives in XanGo Juice?

Sodium benzoate is added to ensure the safety of XanGo. Sodium benzoate carries the GRAS (Generally Recognized As Safe) designation by the FDA. It is used as an antimicrobial agent in very small amounts, and is added as part of the world-recognized Good Manufacturing Practice (GMP) in food and beverage processing.

What is the shelf life of XanGo Juice?

While XanGo boasts a shelf life of two years in an unopened bottle, it is always preferable to check the “Best by” date on the bottom of each bottle.

What kinds of sugars are used in XanGo Juice?

There are no added sugars in XanGo, only naturally occurring fructose.

Xango Mangosteen Juice Suggested Use:

"Here's the rule of thumb for dosing: if illnesses are already present, three doses a day would be optimal, if possible, before meals. One-to-three oz per dose. For prevention, a single dose a day is plenty but again, the amount can be from one to three oz. Economics are most often the limiting factor in how much per dose. There is no upper limit but I see no real benefit to more than 2oz per dose in most situations."
- J Fredrick Templeman, M.D.

Xango Mangosteen Juice Ingredients:

Reconstituted garcinia mangostana juice from whole fruit, apple juice concentrate, pear juice concentrate, grape juice concentrate, pear puree, blueberry juice concentrate, raspberry juice concentrate, strawberry juice concentrate, cranberry juice concentrate, cherry juice concentrate, citric acid, natural flavor, pectin, xanthan gum, sodium benzoate, potassium sorbate.

One serving = 1 fl. oz. (30 ml)
Servings per container = 25
Calories = 10
Calories from fat = 0
Total Fat = 0 g
Sodium = 0 mg
Total Carbohydrate = 3 g
Sugars = 2 g
Protein = 0 g

Is XanGo Mangosteen Juice sold in stores?

No. XanGo is made available only through Independent XanGo Distributors.

Can I become an Independent XanGo Distributor myself?

Definately. Contact/SMS 012-2876814 for more details, or e-mail nazmanazly@gmail.com
Buah manggis adalah buah yang bermusim yang berasal dari Semenanjung Malaysia dan banyak ditanam di sekitar India, Sri Langka dan Amerika Tengah. Selain isinya manis buah ini mempunyai khasiatnya. Bagi mengatasi ulser dalam mulut, air rebusan daun dan kulit pokok boleh diminum. Di samping itu juga ia boleh disapu pada luka.Bahagian kulit pula jika dikeringkan dan dikisar boleh mengatasi masalah cirit birit. Air rebusan kulit manggis boleh merawat penyakit bengkak usus.

http://www.famaxchange.org/index.php?ch=indeks&pg=menarikminggu


Manggis (Garcinia mangostana) adalah pokok tropika malar hijau dan dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku. Pokok manggis boleh tumbuh dari 7 hingga 25 meter dan menghasilkan buah berwarna ungu pekat yang boleh dimakan. Buah manggis dikenali sebagai "ratu segala buah" sementara buah durian (Durio spp.) dikenali sebagai "raja segala buah".

Kulit buah manggis agak keras dan dengan garispusat 4-6 cm. Buah manggis terdiri daripada isi warna putih yang berukur garispusat 3-5 cm. Bergantung kepada saiz dan masak, ia mungkin berbiji.

Rasa manggis boleh dibandingkan dengan strawberi putik dengan rasa-rasa manis limau. Buah manggis jarang dijual di negara Barat kecuali di kedai runcit Asia. Kulit manggis menghasilkan warna merah, dan amat sukar ditanggalkan.

Manggis dibuka dengan mengopek bukannya dipotong. Buah manggis dipegang dengan kedua belah tangan, ditekan perlahan-lahan sehingga kulitnya terbelah. Selepas itu, ianya mudah untuk membuka dan mengambil isinya.

http://ms.wikipedia.org/wiki/Manggis

Hari ni Atok bawa buah manggis untuk cucu2 dia. Memang favourite budak2 ni. They all tahu makan aje, nak kopek tak reti. So kenalah Mamamia buatkan. Anyway, if they were to do it themselves, habislah baju hitam kena getah manggis tu. Kena make sure jugak si Alia tak makan ulas2 yg ada biji, nanti ada pulak yang tercekik nanti. Masa kecik2 dulu, takut sangat kalau tertelan biji manggis, sebab mak cakap nanti boleh tumbuh pokok. Boleh ke?

All these while, Mamamia knows that Durian is the "King of Fruits" but I never knew that Mangosteen is the "Queen of Fruits". Masa dok cari gambar manggis dalam internet untuk mencantikkan entry ni ( biar tak lah plain sangat), Mamamia came across that information. So, berfaedah jugaklah blogging ni, nampaknya.

It is given that title sebabnya manggis adalah satu2nya buah yang mengandungi Xanthone ( bahan aktif yg mempunyai khasiat yg menakjubkan). Buah2 lain tak ada Xanthone ni.

This bit of information Mamamia copy, paste:-

Buah manggis amat berkhasiat terutama di bahagian kulit dalam manggis dan biji buah manggis. Secara tradisi kulit manggis dilumat dan digunakan untuk merawat penyakit seperti Malaria, TB, penyakit kulit, cirit-birit dan dysentry. Di Thailand buah manggis dijemur dan dikeringkan untuk membuat bahan kosmetik seperti syampu, sabun untuk menghaluskan kulit dan mencegah penyakit kulit.

Bahan aktif XANTHON dalam buah manggis mempunyai khasiat yang amat menakjubkan. Terutama dibahagian dalam kulit dan biji manggis. Ramai saintis telah mengkaji khasiat buah manggis sejak tahun 1970an. Dan manggis telah dihasilkan dalam bentuk jus supaya enak diminum selain dari mendapatkan hasil yang menakjubkan. Pelbagai masaalah penyakit dapat diatasi dengan minum jus manggis yang asli. Tiada pengawet, perisa asli dan tidak ditambah gula. Khasiat xanthon iaitu bahan aktif dalam buah manggis dapat membantu pelbagai jenis masaalah seperti alergi, resdung, lelah, pelbagai penyakit kulit seperti eczema, gatal-gatal, psoriasis, seborrhea, jangkitan kulat, luka-luka yang biasa pada mulut, melecur, selepas pembedahan, penyakit darah tinggi, kencing manis, lebihan kolesterol , keletihan, kekurangan darah, ulser, gastrik, saluran usus yang bengkak dan insyaallah pelbagai lagi masaalah.

From another source, benefits of mangosteens include reducing depression, improves diabetic, psoriasis, eczema, alleviate arthritis pain & even cures root canal infection.

Tak sangka betul. Selama ni asyik dok baca pasal the goodness of other fruits, tak sangka our local fruit is the champion of all fruits.

http://millii.blogspot.com/2007/06/ratu-segala-buah.html







Jus XANGOSTEEN™ menonjolkan rumusan proprietari buah, yang memanfaatkan limpahan xantona yang pekat- keluarga bertenaga fitonutrien - generasi seterusnya. Rumit bunyinya. Tetapi inilah kisahnya secara ringkas.

Sedap minuman buah, Jus XANGOSTEEN™ memanfaatkan khasiat pemakanan buah manggis melalui rumusan proprietari. Hanya satu hingga tiga auns jus setiap hari melepaskan limpahan pekat xantona- suatu rangkaian fitonutrien yang bertenaga. Yang paling hebat: adalah perisanya yang sungguh lazat hinggakan anda sentiasa nak lagi.

Kami memastikan piawaian kualiti produk yang luar biasa dari pokok manggis ke botol Jus XANGOSTEEN™. Setiap botol memenuhi piawaian ISO yang ketat dan telah lulus sebilangan besar ujian kualiti sebelum minuman buah premium disajikan kepada para pengguna di seluruh dunia.

Untuk menyokong penemuan dan perkembangan satu-satunya minuman buah yang luar biasa rasanya, pengasas XanGo, LLC telah merujuk kepada hasil kajian mengenai manggis yang berdekad-dekad lamanya. Dari kepercayaan dahulu kala hingga ke penyelidikan moden, buah manggis digemar untuk ciri-ciri antioksidanya.

Diperbuat daripada puri eksklusif buah manggis, Jus XANGOSTEEN™ menyediakan sumber xanton yang pekat melalui suatu rumusan proprietari.


CALL AZLYMIEY : 012-2876814

YAHOO MESSENGER : AZLYMIEY

TESTIMONIAL